tirsdag 4. november 2014

En liten mann i huset

Det er gått nesten to uker siden den lille Engelskmannen flytta inn til Hansen, uglene og katteskinnet. Han kom ramlende inn døra, en veldig sen kveld etter en svært så lang dag på reisefot, uten å ha fått annet enn frokost den dagen. Han trodde det var helt ok å klatre på kjøkkenbenken, forsyne seg av matskålene til alle de andre og å slenge seg på vaskemaskinen der kattematen står! Da han oppdaga at de andre hunden også bodde i dette huset sansa han seg, de var jo ikke akkurat overbegeistra over å få en sånn liten ufyselig sak i huset. De første par dagene var han derfor veldig høflig og ydmyk.

Emma har ikke brydd seg nevneverdig om han, for henne er alle velkomne. Men jeg har ikke sett henne så "uinteressert" tidligere. Ida har overraska positivt, hun har ikke brydd seg særlig mye om han hun heller, men har heller ikke vist at hun har hatet at han er flytta inn. De siste dagene har hun til og med invitert til lek! Mens Ynni, ja hun har gått rundt med et lidende blikk i flere dager. Tror hun syntes jeg er grusom som har dratt inn det lille kreket i vårt hus! Men det aner meg at de to kommer til å få det svært så morsomt sammen etterhvert! Katteskinnet har holdt litt avstand, men begynner å venne seg til tanken nå!

Rudy selv da, hvordan er han?
Han entret altså huset med stor entusiasme - som endret seg til ydmykhet i løpet av svært kort tid. I starten la han seg pent og pyntelig i gangen, og hadde ingen planer om å trå inn på uglene sine enemerker. Han var nok forholdsvis sliten etter reisen, og det tror jeg han kjente i flere dager. Derfor var jeg veldig forsiktig med han de første dagene, ingen store utfordringer eller miljøpåvirkninger (de hadde han jo faktisk fått svært så mange av i løpet av ett døgn), og det tror jeg var veldig smart. Men nå er han varm i trøya!
Han er en kjærlig liten krabat som slapper fullstendig av når han ligger i armkroken. Han er sosial og vennlig, og ber du først om kontakt, ja så får du hele han! Han er litt i overkant opptatt av andre hunder, og ekstremt nysgjerrig på alt av spor. Har noen gått på stien foran oss legger han avgårde i et vanvittig tempo...
Jeg er heldig som kan ha han med på jobben, han ligger under bordet og sover det aller meste av tiden. I lunsjen bruker vi tiden sammen, vi har både industrifelt og skogen to minutter unna. De første dagene på jobb ble det skogen, nå varierer vi hvor vi går.
Lørdag var han på fest, en svært så hundevennlig fest, der han fikk være med inn sammen med opp til flere fremmede hunder. Syntes han taklet det hele veldig fint! Søndag var det konkurranse for Ida, og da ble det litt miljøtrening der også. Bjeffende hunder i en hundehenger var litt ubehagelig i starten, men utover dagen så det ikke ut til at han enset det lengre. Herlig!
Status - I'm in LOVE!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar