onsdag 17. september 2014

Det anbefales ikke...

...å spise panterfluesopp!
Etter en times tid hjemme i hagen på mandag dro vi avgårde for å trene litt lydighet. Da jeg skulle ta Emma ut av bilen for å gå tur etter treninga hadde hun kasta opp i bilen. Noe griseri, men ikke så mye å bry seg om der og da. Vi gikk tur og etter en drøy time begynte hun å sjangle og etter hvert fikk hun kramper og kunne hun ikke gå. Takk og lov for gode kompiser!! En til å bære hund til nærmeste vei og en til å hente bil. I alt for stor fart bar det avgårde til nærmeste veterinær, tett fulgt av privatveterinær-Boman (snille snille deg!) som også var med oss på tur denne kvelden. Ikke så lett å forstå hva som feilte gyldenpelsen! Men, etter en tur ut for å sjekke de to andre hundene i bilen utover kvelden tok jeg med litt av "spyet" som Emma hadde lagt igjen der tidligere på kvelden. Ikke så vanskelig å se at det var sopp  der! Uff, giftmiddelsentralen ble kontaktet, bilder sendt til en soppekspert som ganske sikkert fastslo at Bomans antagelser var rette, det var panterfluesopp! Av en eller annen mystisk årsak har hun spist denne giftige soppen, trolig i min egen hage mellom halv fire da jeg kom fra jobb og halv fem da vi kjørte for å trene. Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan det er mulig!! Emma var i fryktelig dårlig form da jeg måtte forlate henne hos veterinæren denne natten. Tidlig tisrdags morgen var hun fortsatt i veldig dårlig form, men stabil. Tirsdag ettermiddag var formen noe bedre og det så heldigvis ut til å begynne å gå den rette veien. Sent tirsdag kveld fikk jeg en utrolig hyggelig melding med et bilde av Emma fra vakthavende veterinær, da var gyldenpelsen oppegående og i tydelig mye bedre form!! Jeg kunne gå og legge meg og endelig slappe av litt.
Jeg fikk henne hjem i dag, og hun er sliten, men ved godt mot. Nå krysser vi alt vi har for at ingen senskader oppstår og at jeg får ha det gule krapylet mitt en stund til!
Jeg kan fortsatt ikke fatte og begripe hvordan dette kan ha skjedd, hun spiser jo ikke sopp, så hvordan hun har fått det i seg er et mysterium jeg egentlig håper jeg aldri finner ut av!!

2 kommentarer:

  1. Huff - for en ekkel opplevelse! Krysser fingrene for at dere slipper unna senskader.

    SvarSlett
  2. Å fy f.. for en ekkel opplevelse.. Masse god bedring ønskes til Emma fra Trøndelag, og med ett lite tips om å la ALL sopp stå i fred for resten av livet!

    SvarSlett