tirsdag 10. juni 2014

En LabradorMester og en 1 WT-elite

Utstilling og WorkingTest for begge de to sorte!

Ja, jeg er blitt helt gæ'æn - og tro det eller ei, de to gangene jeg nå har stilt de to sorte har vært trivelige opplevelser! Altså i motsetning til de gangene jeg har forsøkt meg i schäferringen med Najax og i goldenringen med Emma. Skrekk og gru, det ene et direkte resultat av utrivelige folk rundt ringen og det andre med en skikkelig ufyselig og uoppdragen dommer. Men altså, de to labradordommerne jeg har møtt på har vært hyggelige og tatt seg god tid selv til disse hundene med litt feil og mangler i forhold til standarden.

Må nesten ta med Idas kritikk, for den ble jeg glad av å lese!
Dommer var Birgitte Jørgensen, Danmark:
6 årig tispe av minste størrelse. Ganske pen helhet i profil. Ønsker noe kraftigere snuteparti og mindre ører, forøvrig bra proposjoner i hodet. Korrekt bitt og øyne. Ganske bra hals. Litt kort overarm. Vevinklet bak. Tilstrekkelig beinstamme. Ganske velutviklet kropp med bra ribbeinsbue. Tilstrekkelig pelskvalitet. Beveger seg noe bredt framme, men bra fra siden. Velvist.
Altså, hallo, VELVIST - det er Kari Hansen i utstillingsringen det tenker jeg :-)
Ok da, mye av æren må gå til Ida, for hun står jo der og logrer og ser nesten ut til å vise seg frem, kremt, altså, det er jo egentlig bare pølsene hun er ute etter da, men det bør vi ikke snakke så høyt om - hun stråler jo!!

Ynni fikk Sufficient, og det er jo i grunnen helt rett!

Og for de uinnvidde, utstillingsresultatene er altså den ene delen av kåringen av LabradorMester - Workingtesten den andre delen. Vet ikke helt hvordan poengfordelingen er, men gul og grønn gir ikke akkurat mye poeng å ta med seg videre til Workingtesten dagen etter...

Litt hektisk for Hansen denne helga, som medlem i den Sentrale Jaktkomitéen i Retrieverklubben har jeg hatt mer enn en finger med i arrangeringen av Workingtesten. Men vi klarte det, og etter tilbakemeldingene å dømme har vi klart det ganske så greit også!

Det å gå fra arrangør til deltaker sånn litt utover dagen var ikke helt lett! Men, da vi var ferdige med første post klarte jeg å skru av og bare være deltaker i en drøy time. Herlig! Forventningene til Ida var jo ikke akkurat skyhøye, hun er ikke akkurat overtrent på jakt de siste årene. Men, hun imponerte faktisk på et par poster, ja på to og en halv til og med. En dirigering gikk også i hytt og gevær og en markering litt så som så. Men herlighet, hun gjør jo så godt hun kan, det gjør hun alltid! Totalt endte hun på en 7. plass, og siden dette er en offisiell Workingtest og med 30 ekvipasjer til start i klassen gir det også en plassering, altså 7 WT-elite.

Ynni gjorde et par superbra dirigeringer, en strålende og et par ganske så fine markeringer og et par smågrumsete markeringer. Totalt 90 poeng og denne dagen var det ingen bedre og hun ble vinner av Norges første offisielle Workingtest, og får altså meritten 1 WT-elite. Kult!

Totalt, med poengene fra utstilling og Workingtest endte Ida som Labradormester og Ynni som nummer to, med jaktlabben Timian ført av Brit Haarklou Mathisen på tredje plass.

Ida, 7 WT-elite og LabradorMester - Ynni, 1 WT-elite og 2. vinner LM.  foto Sarita Winsevik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar