lørdag 7. april 2012

Påske betyr hundetrening

Torsdag var det både rundering, litt lydighet og jakttrening!
Runderinga med Emma gikk vel i grunn ganske så fint, fremadsending på skrått her hjemme på jordet var vel ikke fullt så fint.
Fredag ble det bare jakttrening, ja også en sykkeltur på kvelden.
Når det gjelder jakttreninga med Ida syntes jeg vi har satt oss litt fast. For det første har jeg jo en ....
.... mistanke om at hun hører litt dårlig, det gir seg utslag i at jeg rett og slett ikke får kontkat med henne på lengre avstander - og nei, jeg tror ikke det bare er at hun er ulydig... I tillegg har vi fått en skikkelig konflikt i det jeg skal sende henne på helt blinde dirigeringer, hun både snurrer og stopper - og sånt er vanskelig å løse!! Vi skulle egentlig vært på Mocktrail i Sunne i morgen, men jeg har meldt avbud - det kjennes ikke rett å ta opp plassen til noen andre med en hund som ikke engang fungerer optimalt på trening hjemme.
Ynni har også vært med på jakttreningene både torsdag og fredag, hun har fått gå litt fot og være med når jeg har kasta for de andre, men for det meste har hun ligget i Jerven-sekken sin. Hun er ei heit lita frøken som fort får forventninger! Hun er mer hund enn Ida og jeg er liveredd for at hun skal bli for mye!!
I dag har Emma gått spor i skogen, det første lange sporet i skogen siden stevnet i høst - åh oj, ikke så bra at det gjør noe!! Masse pinner ligger igjen etter oss og vi hadde aldri kommet til "mål" om jeg ikke hadde hatt GPS og hadde lagt sporet selv...
Deilig med påske, selv om hundene kanskje kunne fungert litt bedre - og hvem kan man skylde på andre enn seg selv? Ingen :-)
Fortsatt god påske!

Her følger noen bilder fra torsdagens trening:
Ida

Savannah

Svein

Duva

Ebba

Ebba kan også apportere dummyer

Svein

Svein




1 kommentar:

  1. Til og med de mest hardbarka retriever gubbene i UK sier at det er grenser for hvor langt unna en hund oppfatter fløyta. F.eks i nedoverbakke er det vanskelig å få med seg lyden, og spesielt på stubbåker. Jeg tror heller ikke det er ulydighet alltid, du kjenner jo selv hvor ærlig hunden er ellers :-)

    SvarSlett