mandag 2. juli 2012

En uke med arbeidshansker, eller?

Neida, det ble ikke så mye "arbeidshansketrening" på Ida forrige uke. Mandag fikk Ynni igjen være med og legge ut både tennisballer og tøyposer til Ida. Ja, så fikk hun selvfølgelig hente noen også. Flink Ynni!
Ida starta veldig bra og hadde bare et par snurrer og ingen totale stopper i løpet av kanskje sju-åtte apporter. Da fikk hun gå til både kjente og ukjente områder og med noen litt vanskelige vinkler. Men så var det liksom slutt, dette skjønner jeg ikke så mye av kan jeg love! Men, hun både snurra og stoppa stup i ett, blææ!! Jeg hadde jo bestemt meg for å gå etter henne og tydelig vise min misnøye, nå skal det sies at jeg egentlig bare behøver å bli skuffa for at hun skal kjenne at livet er trist - i alle fall tilsynelatende! Ja, ja, da var det bare å ta på arbeidshanskene og forklare frøken Ida at vi faktisk ikke får gjøre sånn - har Kari sagt at det bare er å springe alt hva remmer og tøy kan holde så er det bare å gjøre det, det ligger nemlig en tennisball eller tøypose i den retningen :-) Vi slet oss igjennom noen apporter før vi ga oss, og Ida, ja hun var like blid!

Tirsdag hadde vi en liten Team-trening, bare tre av oss som kom - siste hunden hadde dårlig mage og ville selvfølgelig ikke smitte de andre før helga! Ynni og jeg gikk en runde og la ut tennisballer på sju ulike steder før de andre kom. Ja og selvfølgelig fikk den lille hente noen tennisballer også!
Og Ida, ja hun hadde vel ingen direkte stopper, noen snurrer ble det, men stort sett var jeg ganske fornøyd med henne, situasjonen tatt i betraktning - for strøkent var det jo så absolutt ikke! Ikke satte hun seg på rumpa om hun ikke fant tennisballer rimelig kjapt heller - bra!

Resten av uka - ja se det, da ble det ikke noe trening på Ida!

Fredag reiste vi opppover til Torpomoen og årets NLM - Team Specific bestod av en broket forsamling, Line og Amba stilte som unghund, Amba er akkurat fylt to år, men er både flat ;-), ustillingsstjerne og ikke startet på jaktprøver. På trening er Amba ofte veldig flink, men har hun bestemt seg kan Line peke så mye hun vil for Amba går dit hun har bestemt seg for uansett! Marita stile med lånehunden Ebba, også Ebba er akkurat blitt to år - hun er en liten stjerne med tidvis mye spring i beina og noe uselvstendig på det frie søket. Og, Marita og Ebba har ikke akkurat trent mye sammen, spennende både for Marita og oss andre! Solveig og Savannah var helt klart vårt beste kort! Savannah er jo elitehund - hun har i alle fall starta på noen få EK-prøver selv om 1. premien er uteblitt. Og så var det Ida da, snurre-Ida... Men for en opptur for Team Specific, tenk å reise oppover uten noen som helst forventninger og komme hjem igjen med en femte plass!! Vi var rett og slett tidvis litt gode :-)

Og Ida, ja Ida hadde ingen snurrer og gjorde oss tårevåte på posten til Pelle! Hun fikk gjøre "fireroppgavene" og endte med 19, 16, 20, 15 (felt), 20, 17 og 107 poeng totalt. Kom jevnt og trutt inn med dummyer i feltet gjorde hun, men det var bare 2 poengere og en 3 poenger. Jeg kan bare takke Line, Marita og Solveig for at de ville ha oss med selv om vi viste oss totalt inkompetente i ukene før NLM!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar