lørdag 24. oktober 2020

Nok en måned med Fender er gått

Ynni har gått igjennom en liten omskolering nok en gang. 4,5 år som jakthund og NJCH, nesten 4,5 år som brukshund og NBCH. Det siste halvåret er hun blitt rallylydighetshund. Hadde ingen tanker om at vi skulle få til noe særlig mer enn kanskje en start i klasse 3 - for der er det bitte litt høyreføring. For en hund som har gått 9 år på venstre side er det helt umulig å gå på høyre side og gjøre vendinger der. Hjernen er jo ikke utvikla for å gjøre de fysiske bevegelsene. Men etter MYE slit og mange frustrasjoner så det ut som om det helt plutselig gikk opp et lys, og hun fikk til både det ene og det andre på høyre side. Helt utrolig! Da var det bare å kaste seg i det, klasse 3 gikk lett! Elite, joda, der er det ikke hunden som er begrensinga, men kjerringa! Vi disker støtt og stadig fordi jeg gjør feil. Men ett Cert har vi fått med oss - two more to go!!!
Vi skal klare det!

Når man har fylt 9 måneder er det fullt lovlig å starte på offisielle prøver - siden jeg allikevel trener rally med Ynni for tiden kan jo Fender få litt trening også. Klasse 1 er veldig enkelt, bare lineføring pluss innganger, ligg og "sitte foran". Meldte på og trena litt på nedligg både fra holdt og "i fart" - det andre hadde han liksom inne i og med avleveringene i jakta og at jeg faktisk har holdt bitte litt på med posisjoner til fri ved fot. Vi gjennomførte med strålende resultat - full pott. Ikke at det betyr noen sånn WOW-følelse, for han er jo overhode ikke helt klar for å gå "så lenge" uten belønning - men med ros og hygge underveis var han sånn passe ok med hele veien.
Det betyr 1. premie og direkte opprykk til klasse 2.

Uka etter var det klubbmesterskap i Retrieverklubben. Ganske bløtt og ekkelt på grusen, ikke like bra gjennomført denne gangen. Ble litt smårusk for Fender ville helst ikke sette seg med en gang. Om jeg ikke husker helt feil ble det 192 poeng og tro det eller ei, han ble klubbmester i klasse 1.
Og Ynni, ja hun ble klubbmester i Eliteklassen!


Det går slag i slag, denne helga har det vært klubbesterskap i jakt.
Meldte på Fender, og sånn som han har knalla og kosa seg i det siste var det eneste målet at han skulle sitte. Neida, han har ikke knalla i sånn galskap, han har rett og slett knalla fordi jeg ennå ikke har tatt helt tak i det og ikke har hatt så veldig lyst til å ta noen konflikt eller korrigere noe ennå. Hadde en fin-fin liten trening sammen med en annen hund for en drøy uke siden, og etter en liten stund så det ut til at det gikk opp for han at det ikke var hans tur hver gang. Båndet sånn pent rundt halsen og ingen ting mer enn at det stoppet seg selv. Etter et par-tre forsøk satt han. Veldig spent på dagens setting, skytter, kaster og andre hunder som hadde vært i området.
Men for en kul fyr! Jeg safer på første post og legger båndet rundt halsen hans, han sitter pent og pyntelig! Bruker litt tid på å finne dummyen men holder seg fint i området (var en del hunder som brukte litt tid her), gjør altså en fin-fin jobb og får 10 poeng (bånd er jo ikke lov egentlig).
Sitter like fint på andre post, spikrer markeringa og får 20 poeng.
5 meter fot, stopper ikke helt opp når jeg stopper og jeg må be han komme fot, sitter fint holder seg vel brukbart i området men bruker litt tid på å finne dummyen, 18 poeng.
Bitte litt fot igjen, litt mer med når jeg stopper! Sitter fint, spikrer markeringa og får 20 poeng.
Bare skudd og kast på femte post, sitter like herlig og spikrer markeringa nok en gang, 20 poeng.
Totalt 88 poeng og en 3. plass.

Han lille Fender altså, akkurat nå er jeg helt forelska!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar