mandag 16. oktober 2017

Rundering i Tønsberg

To dager med rundering i Tønsberg, og lørdagen ble en kort visitt!
Vi starter med 9.5 på feltet, det er jo ganske bra - bortsett ifra at verken Ynni eller jeg hadde tid til at hun skulle ha rumpa i bakken på avlevering av første apporten... Så videre til rundering, starter på høyre side, hun blir borte en stund og jeg hører at hun holder på litt lengre framme i løypa og ganske nære stien. Hun kommer til slutt - uten melding. Sender på venstre, blir et noe kort slag, så på høyre igjen og hun kommer vel ganske greit tilbake. Ny høyre, så venstre, hun bråstanser bare 4 meter fra midtlinja og hopper inn i ei gran, blir springende mellom meg og grana og jeg skjønner at det er figurant der. Bare å bryte, for å forlate figurant uten å melde er en grov feil. Det viser seg at hun har vært der på første slaget, jobba som en helt for å få tak i bittet, men ikke klart det. Bittet, ja se det har jeg ikke stilt på det siste året, minst! Det er jo artig å oppleve noe nytt da...
Fikk hjelp av Ingar til å kjøre en melding litt senere på dagen - og den fungerte fint! Da var det bare å dra hjem og lade til dagen etter!
Oppladinga ble en bitte liten tur sammen med Emma og en litt lengre sykkeltur i mørket - herlig lørdag kveld!

Ny dag, nye muligheter på søndagen. Starter med rundering denne dagen, samme løype - spennende. Sender Ynni på første på høyre også denne dagen, hun bruker lengre tid enn normalt, og jeg hører henne i nærheten av der første fig lå i går.
Man rekker å tenke noen tanker! Kommer hun med melding, er det da feilmelding eller ha de lagt fig i nærheten av der den lå dagen før? Ynni kommer ikke med melding, takk og lov - eller, har hun bare ikke fått fatt i bittet denne gangen heller? Utrolig hvordan tankene fyker igjennom hodet!
Men, Ynni runderte fint resten av løypa hun, fant alle tre figuranter og klarte å melde på dem. Belønninga ble karakter 9.5, herlig!
Tilbake til klubben for å kjøre feltsøk, heftig og begeistret hund, og hun har veldig dårlig tid med avleveringer! Vi får antakelig trekk for at hun "tygger" i det hun skal avlevere alle de myke apportene. Karakter 9.
Dagens siste post på programmet var lydighet, ganske mye mer dempet enn på trening i det siste (da har hun faktisk vært litt vel gæærn). Hun har til og med tyvstarta på innkallinga hver eneste gang vi har trena, både med kommandør og uten! Ikke helt den samme farten på innkallinga i dag, men helt klart bedre enn det tidvis har vært. Resten gikk så fint så, det var en ren lykkefølelse å gå der, og det endte med 248,5 poeng. Totalt 614 poeng, herlig!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar