lørdag 3. august 2013

Long time...

...no see!
Virkelig sløv med bloggoppdateringene i sommervarmen - får skylde på varmen, for det har vel vært nesten sammenhengende supert vær de fire siste ukene :)

Vi starta først med en uke på Sølen, der jeg var instruktør for ei gruppe med veldig dyktige folk og hunder. Et lite spor eller en runderingsøkt ble det på vekselvis Emma og Ida på dagtid alle dager, men vi fikk ta tidlige morgener og sene kvelder til hjelp for å få trena og trimma litt mer. Til å ikke ha trena spor på veldig mange uker syntes jeg Emma klarte seg ganske så fint på spora hun fikk, Ida er jo Ida, det går fort og gæli. Ynni fikk ingen trening den uka.

Så hadde vi en uke hjemme, med jobb for meg og ikke særlig mye annet enn tur og trim for hundene. Ynni og jeg var så heldige å få en kveld på myra med noen utrolig snille kompiser som la opp til en liten prøve-prøve for oss. Vilt hadde vi ikke testa på langt over ett år, men det var ikke noe problem. At hun knalla overraska meg stort, i tillegg hadde hun helt glemt sin kastede and på vannet da "makkerhunden" hadde henta sin apport på land. Interessant!

Så var det endelig tid for Myking og årets treningssamling og NM-oppkjøring, seks stykker, alle kvalifisert for NM i spor pluss at Monica og Hilde også er kvalifisert for rundering. Ingar og jeg har "lagt opp" runderinga, Liv er "up and coming", og Andreas har nettopp fått oppryk til A i rundering - regner med at de to er med neste år! Seks hele dager med trening fra morgen til kveld. Det ble noen laaange spor på gyldenpelsen - også fint som hun gikk på de jeg hadde lagt selv! Tror jeg må be om å få legge eget spor på NM - for de var jammen ikke like vellykkede de fremmedspora vi fikk nei :) Det ble noen spor på Ida også den uka, og Ida er fortsatt Ida, det går over stokk og stein, i hytt og gevær! Siden ikke alle skulle rundere hver dag ble det tid til litt jakttrening med Ynni også. Herlig å få hjelp til kasting og skyting, akkurat hva jeg behøver - og at kelpie-Bocca var makkerhund og fikk hente noen markeringer var jo bare helt supert!!
I år hadde vi også med kanoen, så det ble noen svømmeturer på hundene i løpet av uka også, litt kaldt i fjellvannet, men vi hadde jo strålende vær hver dag så hva gjør vel det?
Mayra
Izi
Ingar og Olli
Mai
Amy
Ayzo
Andreas og Amy
Liv og Mai
Hilde og Peach
Olli
Hilde og Ayzo i runderingsskogen
Ayzo
Alle bildene er fra treningssamlinga

Den siste uka har det bare vært ferie uten de helt store planene, har trena bitte litt, trimma bitte litt og ellers gjort minst mulig - utrolig deilig!
Det fine med ferie er jo de seine kveldene, slippe å tenke på at man må hjem og legge seg - det blir mange fine treningsøkter av sånt!! Ynni har vært litt prioritert denne uka, for vi skulle jo starte Retriever Challenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar