mandag 3. desember 2012

Fin helg igjen!

Etter å ha vært syk store deler av forrige uke var det deilig å være tilbake til normalen igjen i helga - altså hundetrening hele helga :- ))
Duckpond Wild Gold - bitte litt grå i barten (blir 8 år i mars)
Duckpond Wild Gold - den største lykke i verden er å få lov til å bære på en tøypose
Lørdag var det bruksdag og Emma fikk kjørt seg litt. Først rundring, ikke så langt, men en artig løype med litt svinger hit og dit. Utfordrende for eier når man får sånt i konkurranse, da er det kjekt å ha testa det ut på trening - for det er fint å kunne sende hundeskrellet både en og tre ganger på samme side etter hverandre. Vanskelig å få følelsen av flyt i en sånn løype, men Emma gikk vel ganske så fint hun!
Spor ble det også, de hadde vi lagt før vi runderte, alle fire inn igjennom skogen. Emma lar seg stresse litt av at det til stadighet finnes noen andre rundt oss. Fin, fin trening på å få forklart henne at det lønner seg å ta det med ro. En herlig trening i fint men kaldt vær. Etterpå dro vi avgårde for tur og litt sosialt samvær - og altså bare tur på de to svarte på lørdag.
Conover's Arraks Ida

 Conover's Arraks Ida - så liten og søt (blir 5 år til jul) 

Conover's Arraks Ida
Søndag var det jaktdag og det var Ynni som fikk trene denne gangen. Vi var bare to stykker og hadde en superfin trening! Jeg (og Ida) hadde vært ute på forhånd og lagt ut dummyer og tennisballer på litt ulike steder, de fleste var godt kjente områder for Ynni. Til områder som er kjente for henne går hun glatt og elegant ut selv om den andre hunden akkurat har vært et annet sted. Herlig! Til de ukjente områdene sendte jeg henne etter at den andre hunden hadde vært der - det gikk også veldig fint. Men jeg tror vi snart må begynne med litt korte sendinger til helt blinde områder - da blir hun litt usikker faktisk. I tillegg har vi fått en liten greie med strømgjerder - hun gikk i et strømgjerde (som skulle vært uten strøm) og skrek godt her i forrige uke, nå syntes hun det er litt ekkelt å springe under ståltråder, og ennå mer ubehagelig å gå fot helt nære en sånn tråd. Jeg drista meg til å prøve et par markeringer med henne også! Det kule var jo at hun var akkurat like av/på som hun har vært i settinger med bare dirigeringer i det siste, lykke!
  
 Visterwood Ynni Du - lille råskinn (blir 2 år i mars) 
 
Visterwood Ynni Du
 
Visterwood Ynni Du
 
Visterwood Ynni Du

Visterwood Ynni Du
Emma fikk bare tur på søndag, Ida fikk tur og et bitte lite spor på jordet - ja, om Ida og spor kan man si mye, men at hun ikke har noen som helst aning om hva spor er om det er mikroskopisk motvind, ja det er helt sikkert :-)
Nå venter en uke med tur og trim igjen - liker ikke mørket...
Mor og datter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar